Ökat intresse för rot- och rutavdrag under pandemin

pexels-photo-2377432.jpeg

Sammanfattning

Ökat intresse för rot- och rutavdrag

Trots pandemin renoverar vi svenskar mer än tidigare. Statistik från Skatteverket som TT tagit del av visar att intresset för att använda rut- och rotavdraget har ökat 2020. Fram till november i år har Skatteverket hittills betalat ut 9,4 miljarder kronor i rotavdrag.

En förklaring kan vara att många spenderat mer tid än vanligt hemma och passat på att ta tag i de där projekten som annars hade fått vänta. Något även vi på BraByggare märkt av. Vi sen tydlig ökning på förfrågningar för hantverkartjänster jämfört med föregående år.

Hur tar jag del av rotavdraget?

Uppfyller du kraven för rotavdrag behöver du bara anlita en hantverkare med F-skatt så får du 30% avdrag på arbetskostnaden på fakturan. Här kan du läsa allt om hur rotavdraget fungerar.

Hur hittar jag hantverkare?

Beskriv ditt projekt på BraByggare.se för att samla in offerter från kvalitetssäkrade hantverkare. Jämför, läs kundomdömen och välj. Det kostar ingenting och du är inte bunden till någonting.

Hitta hantverkare

 

​ Trots pandemin renoverar vi svenskar mer än tidigare. Statistik från Skatteverket som TT tagit del av visar att intresset för att använda rut- och rotavdraget…
Inlägget Ökat intresse för rot- och rutavdrag under pandemin finns att läsa vidare hos BraByggare Blogg.