Kalksten i badrum är något som många älskar. Det är en perfekt mönstring på natursten för dig som vill ha en lugnare känsla än marmor. Samtidigt som den ändå har en tydlig karaktär och naturkänsla. Vissa hävdar att det enbart är en trend och visst har vi nu sett mycket beige kalkstenskänsla i badrumsvärlden – MEN – det betyder inte att stenen i sig inte är värd att jobba med. Inte minst för det finns otroligt många olika sorter kalksten (både natursten och keramiska varianter) som passar alla möjliga stilar.

Nyligen såldes en elegant våning här i Stockholm som hade ett badrum på detta tema. Ljust, milt och stilrent med kalksten i fokus. Dessutom hade badrummet balkong – en detalj alla badrum borde ha, eller hur? Balkong är verkligen steget efter fönster i badrum som många drömmer om.

http://www.badrumsdrommar.se/2023/11/stilrent-med-malade-vaggar-och-kalksten-i-badrum/(öppnas i en ny flik)

Plattor i kombination med målade väggar

Ofta när kunder efterfrågar ett lugn i badrum brukar jag rekommendera jobba med större format på plattorna. Ett annat tips är att välja en platta med mönstring som flyter på snarare än markerar varje enskild platta. I detta anseende är kalksten med sina harmoniska mönstringar vackert alternativ som funkar i de flesta fall.

Till detta brukar jag även lägga till målade väggar. Kanske inte alla väggar men ändå att blanda upp målat och plattor på ett eller annat sätt.

Jag tycker målade väggar ger badrummet en mer “inredd” känsla i stil med resten av hemmet. Mixen målade väggar och plattor, mjukar upp badrummet där man kan tona ner vissa delar för att belysa andra. Målet är helt enkelt att bygga upp en balans som gör badrum inbjudande och harmoniskt.

Nedan ser du planlösningen på våningen och hur detta snygga badrum är en suit till master sovrum. Jag tycker alltid det är kul att kika på planlösning för att inspireras hur ett hem är uppbyggt!

Vardagsrum i samma toner och känsla som badrummet har. För mig ska badrum vara lika inbjudande att vistas i som ett vardagsrum, lika avkopplande som ett sovrum och lika praktiskt uppbyggt som en hall. Badrum är helt enkelt alla tre rum i ett.

Har du för övrigt noterat att kalkstensgolvet i badrummet har samma fiskbensmönster som i vardagsrummet? Smart och stilrent sätt att knyta ihop rummen på i denna våning.

Foto av Eklund Stockholm New York.

Total
2
Shares
Noemi, badrumsinredare

Frågor om detta badrum? Skriv din fråga i kommentarfältet nedan så svarar jag snabbast den vägen. För att anlita mig som badrumsinredare eller för samarbete – noemi(@)badrumsdrommar.se Hoppas vi hörs!

POPULÄRA INLÄGG MED BADRUMSINSPIRATION

 

​Kalksten i badrum är något som många älskar. Det är en perfekt mönstring på natursten för dig som vill ha en lugnare känsla än marmor. Samtidigt som den ändå har…
The post Stilrent med målade väggar och kalksten i badrum first appeared on Badrumsdrömmar.