Inlägg i samarbete med Tece.

Efter en lång tid av varma träslag som dominerande inslag börjar jag nu allt mer se hur även metallerna börjar ta för sig inom inredningsvärlden. Från enbart klassiska ytor till mer arbetade, patinerade och mönstrade metallytor på beslag, metalldörrar och hela möbler i metall. Nu har de tongivande metallerna även tagit steget in i badrumsvärlden och det tycker jag är inspirerande att lyfta i form av spolknapp i metall.

Här är min Trendspaning – metaller med patina & textur i badrum och hur du kan jobba med den!

Moodboard – “Metaller med patina & textur i badrum” av badrumsinredare Noemi Ivanova

Metaller med patina & textur i badrum

Förr var det krom som regerade inom badrumsvärlden, sen kom mässing och därefter svart på blandare och övriga metalldetaljer i badrum. Numera är valmöjligheterna betydligt fler än så – både på blandare, smådetaljer och spolknapp i metall.

Ett tydligt skifte är t.ex. patina på metaller som syns på bredare front än förut. Tänk naturlig metallpatina, men på annat än bara mässing som vi varit vana vid. Nu kan du välja patinerad koppar och brons bland de varma metallerna också. Borstade metallytorna har nästan blivit mer populära än de blanka ytorna. Min personliga favorit är arbetade metallytor med ristade mönster som finns nu. Mönster som både är greppvänliga och bidrar med estetiskt vacker textur.

Här vill jag lyfta de nya spolknapparna från TECE som är perfekta för denna inspirerande metalltrend!

Tece Solid i linjestruktur

Tece Solid i Diamantstruktur
Tece Square i Rostat stål

Olika sätt att jobba med metallytor i badrum

Det jag verkligen gillar med denna metalltrend är att den ger möjligt att förändra eller betona en stil på ett väldigt effektivt sätt. För oavsett om du är ute efter att uppdatera ett “standardbadrum” med små medel utan att riva ut allt, eller står inför en fullskalig badrumsrenovering, kan metallerna hjälpa dig rätt.

A – Betona valda stilen ytterligare med spolknappen

Grunden i ditt badrum kan vara avskalad på olika sätt – från lugna plattor i storformat till elegant och harmonisk färgskala. Men grunden drar troligtvis åt något specifikt håll som du valt. Då kan du välja att metallen betonar den valda inriktningen ytterligare. Spolknapp i metall är en perfekt detalj för det!

Tece Solid i Grafit med linjestruktur

Tece Solid i Grafit med linjestruktur
Tece Square i Borstad Nickel

Låt t.ex. det industriella badrummet få en spolknapp i metall med tydlig textur som lyfter det rejäla i stilen. På samma sätt kan du låta det elegant avskalade badrummet få en diskret borstad spolknapp som accent. Lite kan göra mycket för helheten där blandare, krokar och spolknapp matchar den stilen.

Tece Square i Borstad Nickel

B – Överraska i badrum med spolknapp i metall

En annan väg att gå med denna metalltrend är att låta metallen “överraska” det givna i badrummet. Detta är en bra väg för dig som vill uppdatera ett befintligt badrum. Eller om du bara vill “röra om” lite i badrummets stil utan att gå all-in.

Tece Solid i Mässing med diamantstruktur

Tece Solid i Brons med diamantstruktur
Tece Square i Rostat stål

För att uppnå en positiv överraskning i badrum gäller det att spolknappen kontrasterar på “rätt sätt”. Ett bra knep är att välja en otippad textur på spolknapp gentemot den yta där den ska sitta. Som t.ex. låta en spolknapp i varm mässing med diamantstruktur möta en vägg i stil med grov betong. Eller varför inte låta en rostig stålyta möta en len målad vägg?

Tece Square i Rostat stål

Just den senare i rostigt stål, där varje spolknapp bearbetas för hand, är helt klart en cool spolknapp i metall att jobba med. Så varför inte testa att byta ut dina kromdetaljer i befintliga badrummet mot en mix av rost och svart? Plocka in varmt träslag till det och du kommer effektivt få in både kontrast och charm i ditt badrum. Kommer garanterat inte kännas som samma standardbadrum efter det!

C – Mixa och matcha metallerna

Oavsett vilken stil du väljer i ditt nya badrum så tycker jag att du ska låta dig inspireras av hur de olika badrummen i min Moodboard ovan har mixat och matchat metallerna. Metallerna är en del av helheten samtidigt som de står som vackra solitärer i respektive badrum. Grov yta möter varm metall, dominant stensort dämpas med borstad metallyta och blankt kakel följs upp med tydlig vägglampa i metall.

Jag valde ut just dessa olika badrum för de visar hur du kan inreda ett badrum med samma känsla för mix-and-match som i ett “vanligt” rum. Där det finns utrymme för oväntade möten mellan material, textur och kulörer. Utan att de konkurrerar eller bidrar till ett plottrigt intryck.

Tece Solid i Nickel med linjestruktur

Tece Solid i nickel med linjestruktur

För även om du väljer att köra på en mild färgskala i ditt badrum, kan du styra den mot en industriell känsla. Då kan du t.ex. få hjälp med mixen genom att välja en sober spolknapp i borstad nickel. Linje strukturen bidrar här som oväntad detalj och ger badrummet en mer genomarbetad look.

Du kan på så sätt mixa fram den känsla du önskar i badrummet tack vare metallerna. Tänk bara på samma sätt som du hade gjort i ett “vanligt rum”!

Mer information och detaljer om spolknapparna hittar du här hos Tece. Produkterna beställs via din vvs:are eller via utvalda återförsäljare som du hittar här.

Hoppas du blivit inspirerad att plocka in spolknapp i metall med patina och/eller textur i ditt badrumsprojekt!
Total
0
Shares
Noemi, badrumsinredare

Frågor om detta badrum? Skriv din fråga i kommentarfältet nedan så svarar jag snabbast den vägen. För att anlita mig som badrumsinredare eller för samarbete – noemi(@)badrumsdrommar.se Hoppas vi hörs!

POPULÄRA INLÄGG MED BADRUMSINSPIRATION

 

​Inlägg i samarbete med Tece. Efter en lång tid av varma träslag som dominerande inslag börjar jag nu allt mer se hur även metallerna börjar ta för sig inom inredningsvärlden.…
The post Trendspaning – metaller med patina & textur i badrum first appeared on Badrumsdrömmar.