För en tid sen såg jag ett hem med vit bas och färgstarka detaljer som jag tyckte stack ut lite i flödet. Naturligtvis scrollade jag till badrummet för att se hur det knyter an till övriga hemmets karaktär. Det jag såg överraskade mig något men kändes ändå helt självklart och rätt. Badrummet gick helt i carrara – från golv till väggar och bänkskiva ovanpå kommoden. Enkelt men ändå inte alls simpelt.

Carrara som trend eller konstant?

Trender går ju som bekant i cykler och det var inte länge sen carrara var just en trend. Vi såg denna vita marmorsort överallt – vissa började känna att nu är vi less på den. Nu har trenden gått vidare och vi har sedan dess rört oss bort från det grå, vita, svarta till varmare toner. Så nu är vi mitt i den beige:a trenden (dvs vi har lämnat greige som var den snälla övergången från grått). För att inom kort kommer vi börja mer och mer omfamna bruna, terrakotta och andra “tydliga kulörer” som t.ex. ockra i våra hem.

Det fina med att följa trender är att du i dessa även kan se vilka detaljer, material och stilar som är konstanter vid sidan om den rådande strömningen. Det gäller bara att komma ihåg dessa till när det är dags för dig att renovera just badrum eller kök som ska stå längre än en trendcykel.

Klassiskt i material och format

När det gäller naturmaterial som marmor är, tycker jag man ska låta den vara en karaktär i badrummet. Precis det jag gillar i detta badrum. Här är det carrara på både väggar och golv i rak sättning. Dessutom är stenen i samma 30x30cm hela vägen vilket ger ännu mer lugn känsla med just fokus på carrara som beklädnad.

Ännu en detalj som bidrar till att badrummet upplevs tidlöst och lugnt är mixen av klassiska blandare i krom. Formerna är mjuka och tidlösa, badkaret är kantigt men inte för skarpt. Allt är “lagom” kan man säga utan att något sticker ut för mycket. En tolkning av Less is More men ändå med tydlig karaktär.

Så jag skulle nog verkligen säga att carrara inte är en trend utan en konstant som alltid är rätt!

Carrara till både modernt och sekelskifte

Sen är det snyggt att se hur carrara kan vara en naturlig del av ett hems grundmaterial för att sen mixas upp med färgstarka detaljer som i detta hem. För visst är det snyggt att se rosa, blå, grönt, gult m.m. adderas till personlig stil där carrara blir till lugn fond såväl i badrummet som i köket nedan.

Foto av Behrer & Partners.

Total
3
Shares
Noemi, badrumsinredare

Frågor om detta badrum? Skriv din fråga i kommentarfältet nedan så svarar jag snabbast den vägen. För att anlita mig som badrumsinredare eller för samarbete – noemi(@)badrumsdrommar.se Hoppas vi hörs!

POPULÄRA INLÄGG MED BADRUMSINSPIRATION

 

​För en tid sen såg jag ett hem med vit bas och färgstarka detaljer som jag tyckte stack ut lite i flödet. Naturligtvis scrollade jag till badrummet för att se…
The post Är carrara i badrum en tidlös klassiker fortfarande? first appeared on Badrumsdrömmar.